28 Şubat 2014 Cuma

Eclipse'e Android Kurulumu

Öncelikle neden Eclipse?.Eclipse açık kaynak kodlu tümleşik bir yazılım geliştirme ortamıdır(IDE'dir).Ana odak noktası Java ve Java ile ilgili teknolojiler olsada plug-ins based yapısı sayesinde Python,C/C++,Ruby,PHP,JavaScript ve başka diller ile yazılım geliştirme içinde kullanılmaktadır.
Android yazılımı geliştirmek için Eclipse'i seçmemin en önemli  sebebi ise Internetde Android ile ilgili egitim derslerinin nerdeyse hepsinin Eclipse uzerinden anlatılmasıdır,yani yardımcı kaynak ne kadar fazla ise oyrenmek o kadar hızlı ve verimli olur mantıgı uzerinden yurumek lazım bence.
Eclipse'in Java için standart sürümünü  buradan indirebilirsiniz,indirdikden sonra kuruluma gerek yoktur,Eclipse'i direk çalıştıra bilirsiniz.
1.Yüklediyiniz Standart surumde veya Eclipse'in diger mevcut surumlerinde Android geliştirme ortamı bulunmaz,bu ortamı kendimizin oluşturması gerekiyor,bunun için gerekenlerden ilki ve en onemlisi Android SDK(Software Development Kit)'dir.bu addresten SDK'yı indirin.
2.Eclipse'i açın ve Help->Install New Software->Add yolunu takip edin.

Açılan küçük pencerede 'Name' kısmına 'Android','Location' kısmına ise https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/ bu addresi kopyalayın.Ok'e tıklayıp bekleyin.

Karşınıza boyle bir pencerenin çıkması lazım,sadece Developer Tools'u seçin(NDK Plugins Android'i C/C++ ile geliştirmek  içindir),Next diyin ve bekleyin.Yükleme bitdikden sonra Eclipse'i yeniden başlatın,yeniden başlatdıgınızda karşınıza boyle bir pencere çıkacakdır.
Eclipse burada indirdiyiniz SDK nın dizinini istiyor,dizini gosterin ve Next diyin.SDK nında yuklenmesi bitdikden sonra Android SDK Manager'i açın.

 Android SDK Manager'den gereken paketlerin kurulması gerekiyor.

Resimde gorduyunuz gibi Tools'u ve Android'in istediyiniz herhangi bir surumunu seçe bilirsiniz,seçdikden sonra Install diyin ve bekleyin,kurulum işlemi uzun surebilir.
Kurulum bitdikden sonra artık Eclipse'niz Android Uygulamaları geliştirmek için hazırdır.
İy Çalışmalar!!!